nlc.hu
Család

Óriáskerék-baleset a Balaton Soundon

Kiderült, hogyan történt az óriáskerék-baleset a Balaton Soundon, súlyos sérülésekkel vitték kórházba a fesztiválozót

Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Mint arról beszámoltunk, lezuhant az óriáskerékről egy fiatal férfi Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon csütörtök este, súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

óriáskerék

Az óriáskerék a Balaton Soundon – Fotó: MTI/Lakatos Péter

A szemtanúk beszámolója szerint a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett. “Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására” – áll a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. közleményében.

Az óriáskerék, amelyet egy önálló mutatványos szolgáltatócég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltatócég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A fiatal férfi súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították.

Az ügyben sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnál eljárás indult az ügyben, nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top