nlc.hu
Család

Elképesztő: Kiderült, egyszerre, két egypetéjű ikerpárral terhes

Kiderült, hogy egyszerre két, egypetéjű ikerpárral terhes

Amikor Ashley Ness februárban elment egy rutinellenőrzésre, izgatottan vette tudomásul, hogy gyermeket vár barátjától, Valtól. De a meglepetéseknek ezzel még nem volt vége.

Amikor a 35 éves nő két héttel később elment egy ultrahangra, ott kiderült, hogy nem egy,

hanem négy babával várandós.

Ashley – akinek már van egy nyolcéves lánya – még jobban megdöbbent, amikor megtudta, hogy a babák nem négyes ikrek, hanem két egypetéjű ikerpár. Speciális helyzete még az ultrahangos technikust is zavarba hozta. Végül egy orvos megerősítette, hogy Ashley négy babát vár – két fiút és két lányt -, és hogy kettős terhességet él át, ami nagyon ritkán fordul elő.

Egy terhes nő ultrahangos képet néz.

A kép csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

A hihetetlenül ritka fogantatás azt jelentette, hogy Ashley két egypetéjű ikreket várt, mivel két petesejtje egyszerre termékenyült meg, mielőtt mindkettő osztódott volna. Ennek eredményeképpen két különálló egypetéjű testvérpár fogant meg.

Ashley azt mondja, megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen ritka dolog történt vele, és izgatottan várja, mennyire hasonlítanak egymásra.

A 35 éves nő természetesen kissé aggódik a négy újszülött babával járó feladatok miatt. Hogy elférjen a növekvő család, Ashley azt tervezi, hogy vesz egy új furgont és kibővíti az otthonukat – a várhatóan az augusztusban érkező babák előtt. Egy GoFundMe oldalt is indított, hogy segítsen kifizetni a bővítés költségeit – eddig közel 9000 dollárt gyűjtött össze.

Csodaszámba menő esetek olykor megtörténnek, mint annak a brit nő esetében, akinek az orvosai azt mondták, hogy valószínűleg sosem eshet teherbe, ennek ellenére 21 hónap alatt négy gyermeknek adott életet.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top