nlc.hu
Család

Utcára kerülhet a nagymamájával élő Ricsike

Utcára kerülhet a nagymamájával élő siketnéma Ricsike

Rita három munkahelyen is takarít, de így sem tudja kifizetni az albérletet. Ha viszont nincs fedél a fejük fölött, a gyerek intézetbe kerülhet.
Anya megöleli a fiát

Ricsikét gyakorlatilag a születése óta a nagymamája, Rita neveli, de attól retteg, hogy elveszítheti 10 éves, siketnéma unokáját – írja a Blikk.

Ricsiről a szülei lemondtak, majd amikor nagyobb lett, Rita elment dolgozni, ám egy munkahelyi baleset miatt vérmérgezést kapott, és az állását is elveszítette. Innentől viszont az albérletet sem tudja fizetni.

Ha nincs lakásunk, nekem marad az utca, Ricsinek pedig az intézet

– mondta a nagymama, mert ha nincs biztos fedél a fejük fölött, a kisfiút elveszik tőle, és a gyerek intézetbe kerül.

Most egy hatodik kerületi albérletben élnek, de onnan jövő pénteken menniük kell. Rita mama három munkahelyen is takarít, de ez sem elég ahhoz, hogy kifizesse az albérletet.

A családsegítő Ajkán tudna nekik lakást biztosítani, de ott senkit nem ismernek, és Ricsit is ki kéne venni a már megszokott, speciális iskolájából. Rita egyik munkahelye felajánlotta, hogy egy hónapra beköltözhetnek a munkásszállásukra, hosszú távon azonban ez sem jelent megoldást.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Jordan Whitt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top