nlc.hu
Család

Elhunyt Sóvárad polgármestere és lánya

Tragikus körülmények között elhunyt Sóvárad polgármestere és lánya

32 éves lánya, Mónika egy 1 éves csecsemőt hagyott hátra.

Óriási tragédia rázta meg szerda délután a Maros megyei Sóváradot: négy személy, köztük a település polgármestere és annak lánya életét vesztette, amikor egy – szennyvízülepítő tartályt tisztító – bajba jutott szomszéd segítségére siettek.

Négy személy életét vesztette szerda délután a Maros megyei Sóváradon egy szennyvízülepítő tartály tisztítása közben. A 62 éves Jakab Gábor szomszédját, a 48 éves Dálya Csabát kérte meg, hogy segítsen neki kidugaszolni a gazdaságában levő tartályt. A férfi beereszkedett a tartályba, ahol a felszabaduló mérges gázok miatt rosszul lett és elájult. A tulajdonos azonnal riasztotta a hatóságokat az 112-es segélykérő számon, de segítséget kért a település – közelben lakó – polgármesterétől is. Az 59 éves Bíró Csaba és 32 éves lánya, Mónika a helyszínre siettek, megpróbálták kihozni a bajba jutott férfit, de ők is rosszul lettek. Negyedikként a tulajdonos is beereszkedett a szeptikus tartályba, hogy kimenekítse a fiatal nőt, de ő is eszméletét vesztette.

Az időközben a helyszínre érkező tűzoltók hozták fel a tartályból a négy sóváradi személyt, a tulajdonos volt az egyetlen, akit újra tudtak éleszteni. Sóváradi Lapozgató információi szerint az orvosok nem tudták megmenteni az ő életét sem, így a 62 éves Jakab Gáborral négyre nőtt a sóváradi tragédia áldozatainak a száma.

Bíró Csaba 2016 óta volt a Maros megyei, egyébként magyar lakosságú Sóvárad polgármestere, vele együtt életét vesztő 32 éves lánya, Mónika egy 1 éves csecsemőt hagyott hátra – írja a Maszol.ro,

Gyertya lángja a sötétben

Tragikus körülmények között elhunyt Sóvárad polgármestere és lánya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top