nlc.hu
Család

Fia élesztette újra a nyírtelenő nőt

Anyját élesztette újra a huszonéves fiú, főzés közben esett össze a nyírteleki nő

Nem esett pánikba a fiatal.
újraélesztés

A mentők gyors segítségét kérték péntek délután ahhoz a 45 év körüli nőhöz, aki nyírteleki otthonában lett rosszul főzés közben. Mint az Országos Mentőszolgálat beszámolójából kiderül, az asszony minden előzetes panasz nélkül esett össze a tűzhelynél, amit észrevett a fia és azonnal a segítségére sietett, majd mentőt hívott.

A rutinos mentésirányító instrukció szerint a bejelentő megvizsgálta saját édesanyját, aki már nem lélegzett. Egy percig sem esett pánikba, a telefonon kapott utasítások alapján rögtön megkezdte az anyja újraélesztését.

A Rakamazi Mentőállomás egyik egysége épp akkor haladt át Nyírteleken, ezért a helyszínre riasztották a nyíregyházi esetkocsival együtt. Néhány perc alatt helyszínre értek és emelt szinten folytathatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top