Család

Tudatos élelmiszerválasztás a Nestlé Gabonapelyhekkel

A teljes értékű reggeli egész délelőttre ellát energiával, beindítja az anyagcserénket és segít a szervezetünknek a vércukorszint beállításában. A gabonapehely zsírszegény tejjel vagy savanyított tejtermékkel, olajos magvakkal és friss gyümölcsökkel, valamint egy pohár vízzel tökéletesen beleillik a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem mindegy azonban, hogy az adott termék milyen tápértékprofillal rendelkezik, mennyi értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, és mennyi cukor felhasználásával készül.

Tudatos élelmiszerválasztás a Nestlé Gabonapelyhekkel
A cukor a gabonapelyhek összetevői közt megtalálható alkotóelem, ugyanis édes íze mellett tartósít, jó állagot és szép aranyló színt biztosít. Mint sok más tápanyag esetében, a napi cukormennyiségre is érdemes odafigyelni. Az Egészségügyi Világszervezet gyerekeknek napi maximum 10, felnőtteknek 12 teáskanál hozzáadott cukor fogyasztását javasolja. Ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogy a reggelire fogyasztott gabonapelyhünk mennyit tartalmaz belőle.

A Nestlé gabonapelyhek 2 vagy még kevesebb teáskanál hozzáadott cukrot tartalmaznak adagonként. Termékeiket az elmúlt húsz évben folyamatosan továbbfejlesztették, hogy megfeleljenek az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának és a folyamatosan változó fogyasztói igényeknek. Fontos kiemelnünk, hogy a teljes értékű gabona a termékeik első számú összetevője, melynek jóval magasabb a rost-, vitamin-, ásványianyag- és antioxidáns-tartalma, mint a finomított gabonából készült változatoknak.

Nutri-Score, avagy az útmutató a tudatos élelmiszerválasztáshoz

Persze első ránézésre nehéz megállapítani egy adott termékről, hogy hogyan és milyen formában illeszthető bele a kiegyensúlyozott táplálkozásba. Ezért hozták létre a szakmailag megalapozott, független kritériumrendszeren alapuló Nutri-Score jelölést, ami megkönnyíti a tudatos élelmiszerválasztást.

Egyre több élelmiszer és ital csomagolásán találkozhatunk ezzel az A-től E betűig terjedő színkódolt skálával. A besorolás eredményét pozitívan befolyásolja a termék rost- és a fehérjetartalma, míg csökkenti az eredményt az élelmiszer cukor-, nátrium- (só) és telítettzsírsav-tartalma. Emellett beleszámít a pontszámba a termékben található gyümölcs, zöldség és olajos magvak mennyisége is. A Nestlé gabonapelyheik receptúrájának továbbfejlesztésével folyamatosan törekednek arra, hogy termékeik egyre jobb besorolást kapjanak.

 

Advertisement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top