nlc.hu
Család

Azt hitték majomhimlős, leszállították a gépről

Majomhimlőnek nézték az ekcémáját, leszállították a repülőgépről

Leszállítottak az amerikai Spirit Airlines menetrendszerinti járatáról egy ekcémás nőt, mert azt hitték, hogy a kiütéseit majomhimlő okozta.

Mint írja a 24.hu, a nő, Jacqueline Nguyen egy TikTok-videóban számolt be az incidensről. A videóban elmondta, hogy amikor a gép személyzetének tagjai meglátták a karján az ekcéma okozta elváltozásokat, a felszólították, hogy orvosi papírokkal igazolja, hogy bőrbetegsége van.

Kezét vakaró nő.

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A nő magyarázata végül nem győzte meg a személyzetet, ezért párjával együtt leszállították őket a gépről a többi utas szeme láttára.

A nő később a videójában üzent a légitársaságnak, hogy tanítsák meg az alkalmazottaknak, hogy néznek ki a majomhimlő által okozott tünetek, hogy a jövőben ne érjen diszkrimináció és hasonló megaláztatás senkit, akinek esetleg látható bőrbetegsége van.

2021 szeptemberében egy hasonló eset történt, csak akkor a ruháját kifogásolták az utasnak. Az eset az Alaska Airlines egyik járatán történt, ahol a személyzet szerint a nő nem viselt megfelelő ruhát. Erről maga az érintett, Ray Lin Howard számolt be a TikTokon.

@jacqueline.ngu misinformation leads to discrimnation/hostility. everyone with a visible non-contagious skin condition has been anticipating this #monkeypox#eczema ♬ i'm Peppa Pig - funny

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top