nlc.hu
Család

Házasodik Lajos bajor herceg

Megnősül Lajos bajor herceg

A negyvenéves, jóképű herceg az utolsó bajor király, III. Lajos leszármazottja. A szíve választottja egy oxfordi kriminológustanuló, Sophie-Alexandra Evekink, akivel bejelentette az eljegyzését.

Nemesi esküvő van kilátásban. Luipold herceg legidősebb fia, a negyvenéves Lajos bajor herceg megtalálta az igazit a szingapúri születésű, és Oxfordban tanuló, 32 éves Sophie-Alexandra Evekink képében. A pletykák már amúgy is terjedtek a párról, miután látták Sophie-t egy méretes követ villantó eljegyzési gyűrűvel a kezén múlt héten – írja a Daily Mail.

Lajos és Sophie-Alexandra

A pár, aki jegyben jár (Fotó: Prince Ludwig of Bavaria)

A további pletykákat megelőzendő a Bajor Nemesi Ház közzétette a pár eljegyzési fotóit, melyeken tradicionális bajor ruhákat viselnek. Lajos hercegnek négy testvére van, a gyerekkorát családjával a Kaltenberg kastélyban töltötte. 18 évesen már saját IT-céget alapított, és közben elvégezte a jogi egyetemet. Régóta érdeklődik Kelet-Afrika, különösen Kenya iránt. Jelenleg egy vállalat CEO-jaként dolgozik, és egy évből tíz hónapot Afrikában, kettőt pedig Bajorországban tölt, és rendszeresen megjelenik az apja oldalán különféle társasági eseményeken.

Lajos és menyasszonya

Bajor ruhában (Fotó: Prince Ludwig of Bavaria)

Lajos szíve választottja, Sophie-Alexandra Evekink holland/kanadai kettős állampolgár, és már van diplomája politológiából, valamint kelet-európai tanulmányokból, jelenleg pedig a doktoriján dolgozik az Oxford Egyetemen kriminológiából. A szakterületét a szexuális erőszak áldozatai jelentik. Korábban hét éven keresztül dolgozott az ENSZ-nek New Yorkban. Komoly érdeklődést mutat az emberi jogok és a nőket ért erőszak témája iránt, de foglalkozott már a terrorizmussal, embercsempészettel és a radikalizációval is. Az esküvő időpontjának bejelentése még várat magára, és a pár még azt sem közölte, hogy hol kívánják elkezdeni a közös életüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top