nlc.hu
Család

Gábor csak segíteni akart, magatehetetlenné vált

Csak egy ütés: rászólt egy részegre a boltban, azóta rokkantan, magatehetetlenül él

Gábor csak a bolti eladónőket akarta megvédeni egy részeg zaklatásaitól, ám a férfi úgy megütötte, hogy azóta már csak az árnyéka önmagának.

A 48 éves Zsoldos Gábor tavaly Miskolcon rászólt egy részegre a boltban, hogy hagyja békén az eladónőket. Udvariasan szólt neki, és úgy tűnt, hogy a férfi hallgat is a tanácsára, mert elment. Azonban nem ment túl messzire, a közelben megvárta Gábort és ököllel arcon vágta. A támadás váratlanul jött, és Gábor sajnos szerencsétlenül esett össze, csúnyán beverve a fejét a betonba. Az eszméletvesztése után kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyállományi vérzést, agyzúzódást, lágyburki és keményburok alatti vérzést szenvedett, és a sérülések miatt még arcidegbénulása is keletkezett. A központi idegrendszer súlyos károsodása miatt beszédzavaros lett. A történtek óta a férfi már csak árnyéka önmagának – írja a Blikk, akiken keresztül segíteni is lehet Gábornak.

Ököl

Gábor az ütés után szerencsétlenül esett el, bevágta a fejét a betonba (Fotó: Pixabay)

A férfit heteken át lélegeztetőgépen tartották, ráadásul a kórházban egy tüdőgyulladást is összeszedett, de végül az orvosok megmentették az életét. Feleségével, Kis Máriával már tizenhét éve élnek együtt. Elmondta, hogy azóta Gábort epilepsziás rohamok gyötrik, és az afáziája miatt írni, olvasni és beszélni sem képes már. A sérülése miatt gyakorlatilag a saját teste börtönébe lett zárva. Mária korábban takarítóként dolgozott, de most éjjel-nappal a férje mellett van, hogy el tudja látni. Szegénységben élnek, a házukba a víz és a gáz sincs bevezetve, kevesebb mint százezer forintból kellene kijönniük. A részeg azóta is szabad, szabadlábon védekezik, bár tény, hogy ha a bíróság elítéli, négy év börtönt is kaphat életveszélyt okozó testi sértésért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top