Család

AmfiFeszt, amikor az aréna újraéled

Több mint 1500 évet kellett várni, de végre újra élettel telik meg az aquincumi katonavárosi amfiteátrum (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.), ahol ismét sorsdöntő küzdelmektől lesz hangos a környék. Hiszen a harc nem csak az arénában folyik…

Az egész napos, három felvonásos előadásból megismerhetjük a verhetetlen római hadigépezet működését, nyomon követhetjük a hadifoglyok sorsát eldöntő rabszolgavásárt, a gladiátorok kiképzését, melynek során kíméletlen harcosokká edzik őket, sőt, a látványos gladiátorjátékokon a nézők életről és halálról is dönthetnek.

AmfiFeszt, amikor az aréna újraéledVajon a testvéri kötelék kibírja ezeket a megpróbáltatásokat? Vagy felőrlődik a vetélkedésben, ami a túlélésért, a győzelemért, a dicsőségért, sőt még egy nő szívéért is folyik?

Mindenre fény derül 2022. szeptember 10-11-én, amikor az izgalmas római történet mellett barbár harcosok, római katonák, ókori kézművesek és árusok forgataga vár minden érdeklődőt az Amfiban, de a programok kavalkádjában történelmi divatbemutatót, római iskolát, költőversenyt, barbár bátorságpróbát és görög-római táncházat is találunk. Megismerkedhettek a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és fegyverzetével, valamint megtekinthetitek, hogyan csapnak össze a legionáriusok és a barbárok. Idén az AmfiFeszt keretén belül kerül megrendezésre, a BTM Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány szervezésében, a XXV. Aquincumi Költőverseny is! Vasárnap, színészek tolmácsolásában hallgathatjátok meg a döntőbe jutott, klasszikus formában írt verseket, sőt, akár megmérettethetitek magatokat a helyszíni epigrammaíró versenyen.

AmfiFeszt, amikor az aréna újraéled

A belépés minden látogató számára ingyenes!

Részletes program és további információ:

www.aquincum.hu

www.facebook.com/Aquincum.Museum/

AmfiFeszt, amikor az aréna újraéled

A rendezvény az Aquincum Baráti Kör szervezésében, Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és a Budapesti Történeti Múzeum támogatásával valósul meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top