nlc.hu
Család

Pénzbírság a leállósáv használatáért

Hatalmas bírságot kapott a nagymama, aki csak fuldokló unokáján segített

Több mint a nyugdíjának felét be kell fizetnie annak a rákoskeresztúri nagymamának, aki az autópálya leállósávjában állt meg, hogy segítsen fuldokló unokáján.

Júliusban az unokáival tartott Budapestre egy balatoni nyaralás után az a rákoskeresztúri nagymama, amikor a kisebbik gyerek félrenyelt. Éva vészvillogóval állt meg az M7-es leállósávján, majd megnyugtatta a kisfiút, aki hányt, majd jobban lett.

A leállósávot csak nagyon indokolt esetben lehet igénybe venni (Fotó: Pexels.com)

A leállósávot csak nagyon indokolt esetben lehet igénybe venni (Fotó: Pexels.com)

Nem sokkal később levelet kaptak, amiben az állt, a nagymamát 100 ezer forintra büntetik, mert szabálytalanul használta a leállósávot. Éva levélben kérte a rendőrséget, hogy tekintsenek el a büntetéstől, ám azt válaszolták neki, hogy a leállósávot csak az autó műszaki hibája miatt lehet igénybe venni.  

Éva az RTL-nek elmondta, hogy a bírság összege a nyugdíjának több mint fele és egyáltalán nem tartja jogosnak. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász szerint súlyos rosszullét esetén meg lehet állni a leállósávban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top