nlc.hu
Család

Változások a tanévben

Hivatalos: tovább járnak idén iskolába a gyerekek

Eldőlt: nem lesz őszi szünet és a tanév is hosszabb lesz.

Orbán Viktor aláírásával megjelent a rendelet a 2022/2023. tanév rendjére alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról – foglalja össze a 24.hu.

  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9. (hétfő) lesz, így az eddigieknél hosszabb lesz a téli szünet.
  • Az őszi szünet a 2022/2023. tanévben nem adható ki, a nemzetiségi oktatásban részt vevő iskolákban sem. 
  • Egyetlen nappal, de meghosszabbítják a tanévet is. Az utolsó tanítási nap így 2023. június 16. (péntek) lesz, az eredeti június 15-e helyett.
  • Kiadhatják az iskolák a Mindenszentek és Halottak napja utáni három munkanapot szünetnek.
  • A tavaszi szünetet nem érinti a módosítás, az eredeti rendelet szerint az utolsó tanítási nap 2023. április 5. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. április 12. (szerda) lesz.

Az őszi szünet kiiktatására utal, hogy míg a rendelet eddig előírta, hogy egy tanévben legalább három alkalommal kell legalább hat összefüggő napnyi szünetet (őszi, téli, tavaszi) adni a diákoknak, a módosítás már csak két ilyen időszakot határoz meg.

Az ADOM Diákmozgalom szerint felháborító a kormány döntése az őszi szünettel kapcsolatban, ezért petíciót indítanak.

tanuló diák

Hivatalos: tovább járnak idén iskolába a gyerekek (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top