nlc.hu
Család

Babakocsival csaltak a Disney Wordbe

Babakocsiban csempésztek be egy kislányt Disney Worldbe

A belépés 2 éves kor alatt ugyanis díjtalan, afölött pedig igen költséges.

Disney World kitűnő szórakozási lehetőség családok számára, de semmiképpen nem nevezhető olcsó mulatságnak. Hogy a nagy kalandról ne kelljen lemondani, de anyagilag se fájjon annyira a kiruccanás, egy család különös trükkhöz folyamodott. Babakocsiba tették a kettőnél minden valószínűség szerint idősebb gyermeküket. A Disney Worldbe ugyanis felnőtt belépőt kell vásárolni a 10 éven felülieknek, a 3 és 10 év közöttieknek kedvezményes jegy váltható, 2 év alatt azonban a park ingyenesen látogatható – számolt be az In The Know.

Disney World kastélya.

(Fotó: Pixabay)

Az  esetről videó is készült, melyen látszik, hogy a belépőkapun túl kiveszik a felnőttek a szerkezetből a talpig hercegnőnek öltözött, nagyon aranyos óvodáskorú kislányt.

A felvétel Twitterren hatalmas port kavart. Több mint 9,5 millióan nézték meg és sokan nem voltak restek megosztani véleményüket, tapasztalataikat a témában.

Nagyon sokan semmi gondot nem láttak azzal, hogy a család így próbálta kurtítani a kiadásait, sőt, elmesélték, ők maguk is ezt, illetve hasonló trükköket alkalmaztak már, hogy bejussanak Disney varázslatos birodalmába. Mások azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy az anyagin túl, súlyos erkölcsi aspektusai is vannak az ilyen ügyeskedésnek és nem túl jó, ha már kiskorban azt tanítják meg egy gyereknek, hogyan lehet áthágni a szabályokat.

A vita érdekessége, hogy több, korábbi Disney World alkalmazott is megszólalt. Abban nem volt köztük vita, hogy rengetegen próbálkoznak hasonló trükkökkel spórolni a jegyeken. Eltért ugyanakkor a véleményük azzal kapcsolatban, lehetnek-e súlyos következményei egy ilyen cselnek.

Volt aki azt mondta, nyilván tudta a jegykezelő, miről van szó, de a cég nem fizet annyit az alkalmazottainak, hogy valóban érdekeltek legyenek az ilyen esetek kiszűrésében. Mások ugyanakkor azt állították, a parkba felszerelt kamerák mindent látnak, előfordulhat, hogy a személyzet kitessékeli a vendéget, kifizetteti vele a teljes árat, sőt, akár tiltólistára is teheti. Mindent összevetve ezért szerintük, nem éri meg kockáztatni.

Az élményparkban a szabályokat egyébként a jelek szerint igen szigorúan betartják. Tavaly például egy 22 éves nőt arra kértek, hogy cserélje le keveset eltakaró felsőjét, különben el kell hagynia a park területét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top