nlc.hu
Család

Magyar áldozata is van a pozsonyi gázolásnak

Magyar áldozata is van a pozsonyi tömeges gázolásnak

A buszra várakozó csoportba 150 kilométer per órás sebességgel hajtott bele az ittas vezető.

A Pozsonyban vasárnap éjjel történ tömeges gázolás eddigi öt áldozata közül az egyik egy magyar egyetemista. Hlavács Richárdról korábbi iskolája, az ipolysági gimnázium is megemlékezett Facebookon-oldalán. „Őszinte részvétünk Ricsi családjának, fájdalmukban osztozunk” – idézte az intézmény bejegyzését a Tények.

Mint ismert, Pozsony belvárosában vasárnap késő este történt a tragédia. Többen várakoztak egy megállóban a Pozsonyligetfalu városrészbe induló buszra, amikor az autó közéjük hajtott. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. A halottak és sérültek többsége egyetemi diák, aki kollégiumba indult vissza.

Pozsonyi gázolás helyszíne.

Fotó: MTI/TASR/Jaroslav Novák

Az autó egyes becslések szerint 150 kilométer per órás sebességgel közlekedett, amikor a járművezető elveszítette az irányítást a kocsi felett, és fékezés nélkül az emberek közé csapódott. Az autót a 60 éves Dusan Dedecek, a Szlovák Siketlimpiai Bizottság főtitkára vezette, akinek a leheletében több mint 1,6 ezreléknyi alkoholt mértek.

A kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Eduard Heger szlovák miniszterelnök hétfőn részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak a pozsonyi Comenius Egyetemen tartott megemlékezésen. 

A szerencsétlenségnek várhatóan komoly következményei lesznek Szlovákiában. Igor Matovič pénzügyminiszter közösségi oldalán fakadt ki, és megígérte, beterjeszti a parlament elé javaslatát, miszerint amelyik sofőrnél egy ezrelék feletti véralkoholszintet mérnek, azonnal elkobozná az állam az autóját.

Emellett a jogosítványát is hosszú évekre elvenné azoknak, akik ilyen állapotban ülnek a volán mögé. Ebből már tényleg elég volt – tette hozzá.

Két évvel ezelőtt 12-en sérültek meg, amikor a németországi Essenben villamosmegállóba hajtott egy idős nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top