nlc.hu
Család

Zálogházak forgalmának változása

Drasztikusan megnőtt a zálogházak forgalma

Milliós luxusórákat is beadnak a zaciba.

Szokatlanul megnőtt a zálogházak forgalma, vélhetően a gazdasági helyzet miatt – írja az RTL.hu.A normál üzleti évek tapasztalatai szerint (…) általában nem jellemző a jelentős forgalomnövekedés, idén azonban ez megváltozott: nagyjából 20 százalékos bővülést tapasztalunk” – nyilatkozta a portálnak Dandé Imre, a BÁV Zálog igazgatója, a Magyar Zálogházak és Záloghitelezők Országos Szövetségének elnöke, aki új vevőket is prognosztizál.

Olyan ügyfelek visszatérésére számítunk, akik korábban zálogoztak, de az utóbbi években valamiért nem vették igénybe ezt a szolgáltatást. Továbbá megjelenhetnek teljesen új ügyfelek is, akiknek korábban semmilyen tapasztalatuk nem volt ezzel, és például banki hitelt vettek fel, ha pénzre volt szükségük” – mondta el Dandé, aki szerint az ékszereket jellemzően, de nem csak és kizárólag, a 30 év feletti korosztály tagjai helyezik el náluk.

zálogház

Jelentősen megugrott a záloghitelezést igénybe vevő ügyfelek száma – Fotó: illusztráció, iStock

Elmondása szerint náluk az átlagos hitelösszeg 60 ezer forint. Emellett megvan az az ügyfélkör is, akik több százezer vagy akár több millió forint értékben veszik igénybe a szolgáltatásukat. “Az ékszerek mellett jellemzőek a nagy, akár milliós értékű luxusórák is. Ez a terület dinamikusan nőtt az elmúlt időszakban” – árulta el.

Ráadásul idén további bővülésre számít a legnagyobb piaci szereplő. Nem csak azok miatt, akik ékszereikkel akarnak gyorsan pénzhez jutni. Pénzügyi krízis idején ugyanis sokan fordulnak az arany felé, mivel az egyik legbiztonságosabb befektetésnek tartják. A BÁV-nál olyan kelendő lett a befektetési arany, hogy volt, hogy egyszerűen elfogytak a készleteik, de a használt ékszerek iránt is megugrott a kereslet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top