nlc.hu
Család

Népszámlálás: Számlálóbiztos akkor is csöngethet, ha online már válaszoltál

Népszámlálás: akkor is felkereshet számlálóbiztos, ha online kitöltötted a kérdőívet

Figyelem! A számlálóbiztosnak fel kell mutatnia az igazolványát.

A 24.hu megkereste a Központi Statisztikai Hivatalt miután több olvasójuk is jelezte: annak ellenére, hogy online kitöltötte a népszámlálási kérdőívet, a számlálóbiztosok kopogtattak náluk. A KSH a hírportált arról tájékoztatta, hogy ez teljesen természetes.

Kapucsengő és ajtó.

(Fotó: Pixabay)

Összesen mintegy 28 ezer számlálóbiztos keresi fel azokat a háztartásokat október 20. és november 20. között, amelyek nem éltek az online önkitöltés lehetőségével, de emellett számlálóbiztosok jogszabályban foglalt feladata az is, hogy a hozzájuk tartozó összes címet ellenőrizzék, és szükség esetén pontosítsák, beleértve azokat is, ahol online kitöltés történt.

Ez utóbbi esetben ugyanakkor a népszámlálási kérdőívet nem kell újra kitölteni, a korábban, a válaszok online beküldése után kapott visszaigazoló kóddal igazolni lehet, hogy a kérdőívet már kitöltöttük és beküldtük.

A rendőrség korábban ugyanakkor csalókra figyelmeztetett, akik magukat számlálóbiztosnak kiadva próbálnak bejutni az ingatlanokba.

A számlálóbiztos azonosítására szolgál a számlálóbiztosi igazolvány, ami személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) együtt érvényes. Minden számlálóbiztosi igazolvány egyedi azonosítószámmal rendelkezik. A számlálóbiztosnak fel kell mutatnia az igazolványát, amikor felkeresi az adatszolgáltatót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top