nlc.hu
Család

Keresik a támadójával végző iowai kamaszt

Megszökött az iowai tinédzser, akit elítéltek mert megölte erőszaktevőjét

Pieper Lewist szeptember elején ítélték öt év felfüggesztett börtönbüntetésre.

Megszökött a javítóintézetből egy iowai tinédzser, akit azért ítéltek el korábban, mert végzett egy férfival, aki rendszeresen megerőszakolta. A 17 éves Pieper Lewisnek helyi idő szerint péntek reggel  6 óra körül sikerült kikapcsolnia nyomkövetőjét, majd eltűnt. A szökését követően elfogatóparancsot adtak ellene – számolt be a CNN.

Elfutó lány lábai.

(Fotó: Pixabay)

Pieper Lewis története nagyon sokakat megrázott. A lányt 15 éves korában rabolták el és kényszerítették prostitúcióra. Elrablója többször is késsel fenyegette meg a lányt, hogy látogassa meg a 37 éves Zachary Brooksot, aki rendszeresen megerőszakolta őt. Az egyik látogatás közben Lewis az éjjeliszekrényen talált késsel leszúrta a férfit. Letartóztatása után a lány beismerte tettét és a szándékosságot is.

Tettéért  szeptember elején öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és emellett közel 60 millió forint kártérítés kifizetésére kötelezett az iowai bíróság. A lány azóta élt a bentlakásos javítóintézetbe.

Pieper története sokakat megrendített és ítélet kihirdetése után pénzgyűjtést is szerveztek, hogy ki tudja fizetni a kártérítés. A gyűjtés során több mint fél millió dollár jött össze, időközben azonban a GoFundMe befagyasztotta a kezdeményezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top