nlc.hu
Család

A bálna címú film trailere

Brendan Fraser szívszorító visszatérésével a legjobb színésznek járó Oscar-díj esélyese

Megérkezett A bálna előzetese, amelyben Brendan Fraser egy közel 300 kilós férfit alakít.

Megérkezett A bálna, Darren Aronofsky rendező legújabb filmjének előzetese. A filmben Fraser alakítja Charlie-t, egy elhízott kreatív írás tanárt, aki úgy döntött, hogy halálra falja magát.

Charlie abból él, hogy kreatív írást oktat online, és a diákjainak minden órán azt hazudja, hogy elromlott a számítógépe kamerája, azért nem láthatják őt. Charlie valójában szégyelli magát, nem akarja, hogy lássák. A férfi ugyanis az elmúlt években közel háromszáz kilósra hízott, egész nap a kanapéján ül, mert alig bír felkelni onnan: a kajarendelés, valamint egy segítőkész régi barátja, Liz tartja őt életben, aki elmegy néha bevásárolni és elintézni neki ezt-azt, és úgy-ahogy rendet tart a lakásában.

Charlie már nagyon régóta nem hagyta el az otthonát, sosem megy tovább az ajtajánál, és akkor is csak azért, hogy behozza a futár által ott hagyott kaját. Eközben Charlie újra kapcsolatba akar lépni 17 éves lányával, akit a Stranger Things kedvence, Sadie Sink alakít. A közel 300 kilós férfinak még van egy utolsó esélye a gyermekével.

 Mi is írtunk arról, hogy Fraser előadása hatperces tapsot kapott a Velencei Filmfesztiválon, amitől a színész könnyekig hatódott. „Annyira megerősítő érzés volt” – mondta Fraser a Variety-nek októberben az őszi fesztiválokon való megjelenése körüli lelkesedéssel kapcsolatban. –Meghatódott voltam, mert elismerték, hogy amit tettünk, az hatással van. És ez a fajta válasz teljesen újszerűnek tűnik a szakmai életemben.”

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Londoni Filmfesztivál vetítései hasonló vastapsot váltottak ki. Sok Oscar-szakértő számára Fraser a legjobb színésznek járó Oscar-díj esélyese. 

(via)

Branden Fraser

Brendan Fraser a filmben. Fotó: Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top