nlc.hu
Család

Gyermekotthonba került kislány

Torokgyulladással vitték kórházba, gyermekotthonba került Balázs kislánya

Az apuka fél éve küzd kétségbeesetten azért, hogy visszakapják a lányukat.
Apuka és kislánya egymás kezét fogják

Subucz Balázs családjában valóra vált minden szülő rémálma: elszakították a szüleitől és gyermekotthonban helyezték el a 11 éves Glóriát, akiért 6 hónapja kitartóan, de egyelőre eredménytelenül küzdenek szerettei. 

Ahogy arról a Blikk beszámolt, a kis Glóriát mandulagyulladással vittek kórházba még márciusban, onnan azonban már nem térhetett haza: a nővérek több gyanús jelre is figyelmesek lettek, ezért értesítették a gyámhatóságot. A 11 éves kislányt gyermekotthonban helyezték el, ahol az édesapja szerint nagyon rossz körülmények uralkodnak.

A szülők immár fél éve próbálnak minden követ megmozgatni, hogy Glória újra velük lehessen, küzdelmük azonban nem hozott eredményt. A gyámhatóság munkatársai felkeresték a család otthonát, ahol elmondásuk szerint borzalmas dolgokat láttak. Balázs élettársa súlyosan lefogyott, otthon is maszkot és gumikesztyűt viselt, a folyamatban lévő házfelújítás miatt pedig hatalmas felfordulás fogadta őket az udvaron.

Glóriának több hétre volt szüksége ahhoz, hogy kilábaljon a mandulagyulladásból, felépülését követően azonban a kórházból nem haza, hanem egy gyermekotthonba került. „Először úgy volt, hogy a párom testvéréhez kerül majd Glória. Náluk azonban csak néhány napot töltött, majd mégsem vállalták a lány nevelését” – mesélte a szomorú történetet az apuka, aki hozzátette, hogy a kislány speciális nevelést igényel, ezért elengedhetetlen a folyamatos felnőtt felügyelet.

Glóriával rendkívül nehezen tudnak kapcsolatot létesíteni: hetente egyszer 10 perc jut telefonálásra, és havonta 1 óra látogatásra. Az édesapa szerint már önmagában az is hatalmas traumát okozott a lányának, hogy nem lehet a szeretteivel, a bajt pedig tetézi, hogy a gyermekotthonban embertelenek a körülmények.

„A kislányt mosatlan, koszos ruhában tartják, és speciális szemüvege helyett egy töröttet kapott” – állítja az aggódó apuka, aki mindent megtesz azért, hogy mielőbb visszakapja Glóriát. Hogy véget érjen a kálváriájuk, a gyámhatóság minden kérésének eleget tett, a kislány azonban még mindig nem térhetett haza.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top