nlc.hu
Család

Fiával akart öngyilkos lenni, nekihajtott egy autónak

Fiával akart öngyilkos lenni az anya, 114 kilométer/órával hajtott neki egy szemből érkező autónak

A vétlen sofőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem végződött tragédiával a baleset. Most született jogerős ítélet a 2017-es ügyben.
Egy nő egy autó volánjánál.

Súlyosította a bíróság annak a nőnek a büntetését, aki az autójával szándékosan összeütközött egy szemből érkező járművel, miközben a fia is a kocsiban ült.

Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye idézi a jogerős ítéletet, amely szerint az anya 2017. május 5-én a gyermekével autózott, az 5 éves kisfiú hátul, gyerekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek.

Ezért a 85. számú főúton legalább 114 kilométer/órás sebességgel haladt, majd lassítás nélkül nekihajtott egy szemből érkező járműnek.

A nő kocsija többször átpördült és az oldalára borult, de – köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet – 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a balesetet.

Ebben az is közrejátszott, hogy a vétlen autóvezető lassított és lehúzódott, ezért nem frontális ütközés történt, amely esetén akár halállal is végződhetett volna a karambol. A másik sofőr egyébként nem szenvedett sérülést, de a kocsija totálkáros lett.

Megállapították, hogy a nő pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy tette következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjen.

A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Győri Ítélőtábla az ügyészi fellebbezéssel egyezően a – több közlekedési szabályt is megszegő, ezzel mások életét szándékosan veszélyeztető –, nő közúti járművezetéstől eltiltás büntetését 8 évre súlyosította.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top