nlc.hu
Család

Pedagógussztrájk

Országos sztrájkba kezdenek és tüntetést szerveznek a pedagógusok

Az újabb 8 tanár kirúgása volt az utolsó csepp a pohárban, a pedagógusszervezetek ezért polgári engedetlenségi mozgalomba kezdenek, sztrájkot hirdetnek és tüntetést szerveznek.
Sztrájkra készülő pedagógusok

A Tanárok a tanárokért és a Pedagógus Egység tagjai is úgy érzik, itt az ideje véget venni az őket érő igazságtalanságoknak. A hvg.hu cikke szerint elsősorban budapesti és szegedi pedagógusok vesznek részt az akcióban, melynek keretében csütörtöktől határozatlan ideig tartó munkabeszüntetésbe kezdenek.

Hogy pontosan hányan csatlakoznak a kezdeményezéshez, azt egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, hány tanárt fog még kirúgni a Belügyminisztérium. A mozgalom tagjai úgy vélik, hogy több száz tanár is csatlakozhat hozzájuk, aminek következményeképpen akár teljes tankerületek is megbénulhatnak.

A polgári engedetlenséget vállaló tanárok szombaton délután öt órára tüntetést is hirdettek a Bajcsy-Zsilinszky útra a Klebelsberg Központ elé. „Várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy tennie kell azért, hogy ilyen igazságtalanságok ne történhessenek meg és valamiféle pozitív változás elindulhasson az oktatásügy területén” – invitálták azokat, akik szeretnének kiállni mellettük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top