nlc.hu
Család

Egy víziló szájából mentették ki a kétéves kisfiút

Egy víziló szájából mentették ki a kétéves kisfiút

A vadállat már félig bekapta a gyermeket, amikor egy férfi közbeavatkozott.

Az Iga Paul nevű kisfiú az otthona közelében játszott az ugandai tónál, amikor egy víziló megtámadta december 4-én. Az esetnek szerencsére szemtanúja volt egy Chrispas Bagonza nevű férfi, aki még időben elkezdte kövekkel megdobálni a vadállatot, ami ennek hatására megijedt, és kiköpte a szájából az akkor már félig bekapott gyereket – derül ki az RTL híréből.

Víziló

Vízilószáj közelről (fotó: Pixabay)

A fiút az eset után kórházba szállították, ahol megkapta a veszettség elleni védőoltást is és ellátták a sérüléseit. Óriási szerencséje volt, mert teljesen felépült, a víziló szájában nem érte maradandó károsodás, már haza is engedték a kórházból. Ez annak fényében különösen örvendetes, hogy a víziló az egyik legveszélyesebb ragadozó, ami az állkapcsával akár egy kenut is ketté tud harapni. A rendőrség az eset után felhívta a vadrezervátumok és vadvilág közelében élő emberek figyelmét arra, hogy minden vadállat veszélyes, ezért óvatosan szabad csak megközelíteni azokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top