nlc.hu
Család

Három év öt hónapot kapott a feleségét éveken ét bántalmazó férfi

Három év öt hónapot kapott a dorogi férfi, aki éveken át terrorizálta és bántalmazta feleségét

Három év öt hónap börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki rendszeresen bántalmazta a feleségét.

A hivatalos közlemény szerint férfi 2017 óta élt házastársi kapcsolatban a nővel, akit ezen év júniusában úgy megvert dorogi otthonukban, hogy bordatörést szenvedett. Ezután közel két évig Németországban éltek, ahol a férfi terrorizálta és havi szinten verte a nőt, és minden problémáért őt okolta. Az abúzus hazatérésük után is folytatódott, 2019 szeptemberében ismét bántalmazta partnerét, majd novemberben újból nekiesett, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki. A férfi 2020. január 19-én ismét bántalmazta a feleségét, akinek mindkét szeme alatt vérömleny alakult ki. 

Bántalmazott nő

Fotó: Getty Images

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2020 májusától havonta legalább egyszer megverte a nőt, egyik éjjel például az asszony már az ágyban feküdt, amikor odament hozzá és egy egykilós persellyel fejbe vágta. A férfi  2020. október 10-e előtt néhány nappal is bántalmazta feleségét, minden előzmény nélkül az ajtón belépő sértettet ököllel megütötte a fején.

A férfi a több éven át tartó durva, erőszakos viselkedésével és rendszeres bántalmazásával állandó lelki gyötrelmet és testi szenvedést okozott a sértettnek, és ellenállását is teljesen felőrölte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de terhelt és védője fellebbezett, áll a közleményben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top