nlc.hu
Család
Visszavonul Schirilla György

Visszavonul Schirilla György, a „nemzet rozmárja” – szerinte egyre melegebb már a Duna

A tapolcai szilveszteri fürdőzéseken ott lesz, de a hidegvízi úszásnak búcsút mond a 62 éves sportoló.
Jeges Duna

A nemzet rozmájaként ismert Schirilla György jövőre visszavonul – számolt be a veol.hu. Az újság a sportembert a hagyományos tapolcai szilveszteri fürdőzés alkalmával kapta el egy interjúra.

„Jövőre egy nagy búcsúúszást tervezek a fővárosban, de aztán visszavonulok. Egyrészt 62 éves vagyok, másrészt egyre melegebb a Duna, a korábbi jeges helyett ma már a néhány fokos vízben kezd komolytalan lenni a rozmárkodás, amellett, hogy egyre nagyobb erőfeszítést jelent egy ilyen nagy esemény megszervezése és az azon való részvétel. Szerencsére sok fiatal lép a nyomomba, ennek örülök, hiszen egészséges a téli, hideg vízben való fürdés. Jó évet zártam, sok helyen jártam, például a budapesti Lendvai úti óvodában, ahol több alkalommal mutattam be a mesekönyvet a gyerekek nagy örömére” – mondta Schirilla.

A sportember arról is beszámolt, hogy a közösségi oldalára írt egy sorozatot a felmenőiről, ami nagy népszerűségnek örvend.

„A család múltja az 1600-as évekig ismert, nem kell kutatnom, de ha csak tehetem, bemutatom az ősöket. Az édesapám életművét folytattam, ő kezdte a hideg vízi fürdéseket, de az én vonalamat nem viszi tovább egyik gyermekem sem. Úgy érzem, ez nem olyan nagy baj” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top