nlc.hu
Család

Apasági szabadság miatt kell helyettesíteni egy finn minisztert

Apasági szabadságra ment a finn védelmi miniszter, újat kellett kinevezni helyette

Az sem tántorította el döntésétől Antti Kaikkonen finn védelmi minisztert, hogy országa épp a NATO-csatlakozásra készül.
a finn védelmi miniszter

Finnországban tavaly óta mindkét szülő nevelési szabadságra mehet, ha kisbabája születik, kettőjüknek együtt csaknem 14 hónapnyi munkamentes időszak jár. 

Ezzel a lehetőséggel élt a finn kormány védelmi minisztere, Antti Kaikkonen is, aki decemberben a Twitteren indokolta meg döntését egy kedves posztban: „A gyerekek csak rövid ideig ilyen kicsik, azt szeretném, hogy ne csak fényképeim, hanem emlékeim is legyenek róla.”

Távolléte február végéig tart, addig lesz otthon 6 hónapja született kisbabájával. Ahogy a 444.hu írja, Finnországban a nevelési szabadságot igénylő miniszterek lemondanak, majd visszatérnek.  

Finnországban kedvező fogadtatásra lelt a miniszter bejelentése még úgy is, hogy országa épp NATO-csatlakozásra készül. A finn védelmi minisztert az apasági szabadság leteltéig Mikko Savola helyettesíti.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top