nlc.hu
Család

Súlyos áramütés ért két fiút az egri pályaudvaron

Súlyos áramütés ért két fiatalt, miután felmásztak a vagon tetejére

A két fiú a vonat tetején játszott.

Áramütés ért két fiatalt az egri pályaudvaron, amikor felmásztak egy vagon tetejére. Egyikük könnyű, másikuk súlyos sérülést szenvedett, a mentők mindkettőjüket kórházba vitték, írja a Bors.

Vonat érkezik az állomásra

Fotó: Getty Images
(A kép csak illusztráció)

Nagy Csaba, a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivője elmondta, hogy a magasfeszültségű felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már 2 méterről fennáll, amely életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést vagy akár halált okozhat. Az életveszélyes játékokra a vasúttársaság mér számtalanszor figyelmeztetett, de hiába, rendszeresen történnek hasonló értelmetlen balesetek. 

2017-ben is történt egy kísértetiesen hasonló baleset, akkor három fiatal mászott fel a nagykőrösi állomáson veszteglő tehervonat tetejére. Az egyikőjüket, egy 15 éves fiút abban a pillanatban olyan súlyos áramütés érte, hogy testének 70 százaléka megégett. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top