nlc.hu
Család

Drágul a bankolás

Tarifaemelésre készülnek a bankok, a legszegényebbek járnak a legrosszabbul

A tavalyihoz képest 15-20 százalékkal drágulhat a bankolás.
Számológép, bankkártya és forint bankjegyek

Ahogy az RTL Híradó írja, a tavaly kivetett különadó hatására minden korábbinál több cég emelhet tarifát. Az itt kapott információk szerint a legszegényebbek csak az úgynevezett alapszámlák közül válogathatnak, amelyekért akár havi 3 ezer forintot is elkérnek a pénzügyi szolgáltatók. A Bankmonitor szerint azonban az ügyfelek többsége kedvezőbb csomagot találna, ha körültekintőbben választana.

A kártyás fizetés ingyenes, és havi két készpénzfelvétel is díjtalan, 150 ezer forintig, a számlavezetés azonban egyre többe kerül: az ügyfelek többsége tavasztól, egy részük pedig már januártól nagyobb levonásokkal számolhat.

Korántsem az a helyzet, hogy az alapszámlánál nincs olcsóbb bankszámla, mert van. Csak van, aki számára ez nem elérhető, mert nem felel meg a feltételeknek, például nincs havi jövedelme. A Bankmonitor úgy számol, egyelőre nulla és 3500 forint között mozog egy bankszámla havi díja.

A következő hetekben 15-20 százalékos drágulás várható, a bankok kétharmada készül emelésre, ami teljesen jogszerű: a szerződés szerint az infláció mértékével növelhetik a tarifáikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top