70 ezer forintot lopott egy mentős, „beépített beteg” buktatta le

S. Z. | 2023. Február 04.
A megbízhatósági vizsgálaton csalta kelepcébe a mentősöket a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott budapesti mentős, miután készpénzt lopott egy „betegtől”.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálata a korrupció elleni fellépés egyik eszköze, annak visszaszorítását szolgálja. A vizsgálat során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének.

A február 1-jén két mentősnél elvégzett vizsgálat során

az NVSZ munkatársától, akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba szállították, az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

Egy mentőápoló 70 ezer forintot lopott el egy „betegtől” a megbízhatósági vizsgálat során (Fotó: Nemzeti Védelmi Szolgálat)

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénz átadására önként nem került sor. A nyomozóhatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó pénzt, amit lefoglaltak.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki ekkor már beismerő vallomást tett. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Korábban is előfordult, hogy két mentős meglopott egy beteget, őket kirúgták. 

Exit mobile version