nlc.hu
Család

Tatabányai mentősök első szülése

Először vezettek le szülést ezek a mentősök, ráadásul pont útban a kórház felé kellett

Emlékezetes volt számukra az első alkalom.
kisbaba

A mentősök szakmai életében számtalan fontos mérföldkő van. Ezeknek egyike az első szülés levezetése, ez a pillanat pedig egy tatabányai mentőscsapat életében tegnap következett be, ráadásul nem éppen a legkedvezőbb körülmények között. A különleges esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a közösségi oldalán.

A 39 hetes kismamának este kezdődtek fájásai, a család Kisbérre kérte a mentők gyors segítségét. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi egységet, akik perceken belül a helyszínre értek és megvizsgálták a kismamát. El is indultak a kórházba, ám útközben az események hirtelen felgyorsultak. 

A mentő rögtön félreállt, a mentősök pedig felkészültek a szülés levezetésére. Mint kiderült, az egység mindkét tagja először vezetett szülést, és pontos, szakszerű segítségnyújtásuk, biztató szavaik segítségével a fiatal anyuka mindössze néhány perc alatt világra hozta második gyermekét, a kis Hannát, aki rögtön fel is sírt.

Perceken belül újabb mentőegység érkezett a helyszínre. Együtt megvizsgálták az újszülöttet és az édesanyát, akiket végül stabil állapotban szállított a kórházba.

Nem ez az első eset, hogy nem szokványos körülmények között vezettek le szülést a mentősök. Volt már arra is példa, hogy autópályán segítettek világra kisbabát, ám az is előfordult, hogy mentőben jött világra a csöppség.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top