Család

Saját gyerekét segítette világra a hős apuka Vas megyében

Beindult a szülés, amit neki kellett levezetnie telefonos segítséggel.

Megható történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a Facebookján. Egy Vas megyei férfi riadtan hívta a mentőket, mert a harmadik gyerekét váró párjánál megindult a szülés. A fájások ekkor még nem voltak gyakoriak, de a mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőautót, és közben vonalban maradt az édesapával.

A helyzet azonban gyorsan változott, a fájások egyre sűrűbben és erősebben jelentkeztek. A mentésirányító ezért arra kérte az apát, hogy vizsgálja meg a párját. Egyértelmű volt az eredmény: beindult a szülés, amit a férfinak kell levezetnie. Eközben elindult egy emelt szintű mentőegység is a helyszínre.

Az apa követte a mentésirányító minden mondatát, végül meg is született az egészséges kisfiú. Ebben a pillanatban érkezett meg az első mentő is. Végül az újszülöttet és az anyát – a hős apuka kíséretében – stabil állapotban szállították kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top