nlc.hu
Család

Benzinkúton született meg egy kisbaba

Benzinkúton született meg egy kisbaba Budapesten

A kicsit Bellának nevezték el.
Száguldó mentőautó

Dunakesziről indult kórházba férjével és 2 éves gyermekével az a 25 év körüli kismama, akinél reggel elfolyt a magzatvíz – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A család egy budapesti benzinkútig jutott, ahol azonban felgyorsultak az események és beindult a szülés. A családfő félreállt és értesítette a mentőket. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és a koraszülött rohamkocsit, amik perceken belül a helyszínre értek.

A tapasztalt mentőtiszt megvizsgálta az édesanyát, majd úgy döntött, hogy már nem mozgatják az asszonyt és a kis személyautó hátsó ülésén, a csomagtartót felnyitva segítik világra a gyermeket. A kisbaba gyorsan meg is született és szinte azonnal felsírt. Helyszíni ellátást követően az édesanyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Az autóban szülés nem is olyan ritka, mint gondolnánk: nemrég egy holland autópályán jött világra egy baba, májusban pedig egy floridai rendőr vezetett le egy szülést egy forgalmas autóúton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top