nlc.hu
Baba

Az autópályán szülte meg a kislányát egy nő

A kórházba menet, az autópályán szülte meg a kislányát ez a nő

Nem olyan ritka az útközbeni szülés, mint gondolnánk.

Egy leendő anyuka arra kényszerült, hogy kislányát a kocsiban, az autópálya szélén hozza világra Hollandiában, miután a párja nem tudta időben elérni a kórházat – számolt be a Mirror.

A várandós anyuka és férje a kórházba igyekezett, miután megindult a szülés, a kórterem azonban túl messzinek bizonyult, így a nő szombat délután az A13-as autópálya egyik lehajtójánál, Delft közelében hozta világra kislányát.

Az autópálya kameráján látszik, ahogy a férfi félreáll és kinyitja az utasoldali ajtókat, hogy a nejének segítsen. A mentősök néhány perc múlva érkeztek meg a helyszínre, de addigra már ki is bújt a csöppség. A kisbabát egy pokrócba csavarva vitték át a mentőautóba, ahol őt és az édesanyát is ellátták.

A helyi sajtó szerint a pár mögött nem sokkal vezetetett a nő orvosa is, aki a kórházi szülést vezényelte volna.

Magyarországon sem példátlan, hogy egy kisbaba útközben jön világra: tavaly nyáron egy érdi kismamánál indult be az autóban a szülés. Szerencsére a mentősök pillanatokon belül a helyszínre értek és miután megvizsgálták a vajúdó asszonyt, felkészültek a szülés levezetésére, néhány perc múlva pedig minden komplikáció nélkül meg is született a kis Olívia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top