nlc.hu
Család

Rávágta a mentősre a telefont egy segélykérő Pécsett

Rávágta a mentősre a telefont egy pécsi férfi, nem volt kíváncsi az instrukciókra

„Ne mondja meg, hogy mit csináljak, csak küldje a mentőt" - kiabálta a hívó, majd káromkodva lecsapta a telefont.
Szirénázó mentőautó az úton

Közismert, hogy ha felhívjuk a segélyhívót, akkor a telefon túloldalán ülő mentésirányító nemcsak egy autót küld, hanem megpróbál tanácsokkal és instrukciókkal segíteni addig, ameddig kiér a mentő. Ez az eljárás adott esetben életet is menthet – már ha a telefonáló hajlandó követni az utasításokat. Nem így történt azonban múlt hét szombaton, amikor a telefonáló nemhogy nem követte az útmutatást, hanem még káromkodva rá is vágta a kagylót a diszpécserre. Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook oldalán.

„Izgatott férfihang kérte a Pécsi Mentésirányítás gyors segítségét szombaton, mert egy 37 hetes kismamánál elfolyt a magzatvíz és megindult a szülés. Tapasztalt mentésirányító bajtársunk ugyan azonnal több mentőegységet riasztott, közben próbálta instruálni a bejelentőt a vizsgálatra és az ellátás lépéseire. A bejelentő azonban erre nem volt hajlandó és néhány ocsmány megjegyzés után megszakította a segélyhívást. Percekkel később egy nő is telefonált ugyanonnan, aki szerencsére már pontosan követte a mentésirányító utasításait. Szükség is volt rá, hiszen a kis Barbara nem várta meg a bajtársakat, azonnal világra kellett segíteni. A mentők perceken belül helyszínre értek és ellátták az egészséges újszülöttet, akit végül édesanyjával együtt szállíthattak stabil állapotban kórházba” – írták a posztban.

Sajnos egyáltalán nem példátlan, hogy a mentésirányítókat vagy akár a helyszínre kiérkező mentősöket atrocitások érik: még olyan is előfordult, hogy egy zavart férfi lövöldözéssel fenyegette őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top