nlc.hu
Család

Vizsgálatot indít az OMSZ Curtis édesanyjának ügyében

Vizsgálatot indít az OMSZ Curtis édesanyjának ügyében

Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot rendelt el Curtis édesanyjának ügyében, miután a rapper elmondása szerint 3 óra várakozás után érkezett ki a mentő.

Curtis édesanyjának a napokban mentőre és orvosi ellátásra volt szüksége, mert rosszul lett. A rapper közösségi oldalán fejtette ki 70 éves édesanyja kálváriájának részleteit hangsúlyozva, hogy sem a mentőszolgálat, sem az kórházi dolgozók által nyújtott szolgáltatással nem voltak megelégedve – írja a Blikk.

Curtis édesanyjának ügye

(Fotó: Schumy Csaba/fotocentral)

Miután három órán át várták a mentőt, az egészségügyi személyzet – a rapper elmondása alapján – nem részesítette megfelelő ellátásban és a megfelelő körülményeket sem adták meg számára a kórházban tartózkodása alatt, akit az esetet követő reggelen már haza is szállítottak anélkül, hogy erről szóltak volna a hozzátartozóknak. A rapper édesanyját a bejárati ajtó előtt, egy műanyag székre ültetve találta meg, személyes dolgai egy szatyorban voltak felakasztva az ajtókilincsre.

Az OMSZ reagált az ügyre, azt írják, rendeletben szabályozott a mentők munkája, ennek értelmében a mentőszolgálat a betegszállítási feladatok felvételét, az illetékes betegszállító szolgáltató felé történő továbbítását, valamint a feladat teljesítésének követését végzi, a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása.

Az OMSZ megértését fejezte ki Curtis felé, „és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top