nlc.hu
Család

Lekapcsolták az áramot a gödöllői óvodában

Tartozás miatt lekapcsolták az áramot, 200 óvodás marad fűtés és villany nélkül Gödöllőn

Az óvoda elutalta a rezsire valót az épületet bérbeadó cégnek, de a társaság nem fizette be az áramszolgáltatónak a pénzt, így lekapcsolták az áramot.
Zsemlámpával világít egy kisfiú a sötétben

Értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra lekapcsolta az áramot egy gödöllői óvodában az áramszolgáltató szerdán 11 óra körül, így villany és fűtés nélkül maradt 200 kisgyerek és a rájuk felügyelő óvónők – írja a Blikk.

Az ügy érdekessége, hogy nem az óvoda tartozik, hanem az a cég, amelyiktől az önkormányzat bérli az ovinak helyet adó ingatlant. Az óvoda elutalta a rezsire valót, de a társaság nem fizette be az áramszolgáltatónak a pénzt. Az önkormányzat hiába próbálta elérni a bérbeadó céget, amely felszámolás alatt áll.

Az önkormányzati válságstáb azt találta ki, hogy rákötik az óvodát az önkormányzati tulajdonban lévő, szomszédos sportpálya áramellátására. Szerencsére négy óra alatt sikerült átvinni az áramot, így késő délutánra újra lett fűtés és világítás az óvodában. Mivel előtte jól be volt fűtve az épület, és nem volt rossz idő, az áramszünet miatt a szülők közül senki nem vitte haza korábban a gyerekét.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top