nlc.hu
Család

Rusvai Miklós az influenzajárványról

Rusvai Miklósnak nincsenek jó hírei az influenzajárványról

Ezután jöhet még csak a járvány java, véli a szakember.

Rusvai Miklós virológus úgy véli, a következő három hétben csúcsközeli állapotban lesz az influenzajárvány, de hogy pontosan mikor tetőzik, az megjósolhatatlan. Szerinte beigazolódni látszanak azok a jóslatok, amelyek szerint a korábbi évek miatt az idei influenzaszezon erősebb lehet és úgy véli, ez megelőzhető lett volna intenzívebb maszkviseléssel, ha kötelezővé tették volna a tömegközlekedésben vagy a bevásárlóhelyeken.

Egy ágyban fekvő nő lázmérőt tart a kezében

Fotó: Pexels

Ugyan már elenyészőbb számban, de a koronavírus továbbra is jelen van, ahogyan az RSV-fertőzés is. Az ezek által okozott megbetegedések klinikai tünetei nagyon hasonlatosak, így laboratóriumi tesztek nélkül nem igazán elkülöníthetők egymástól, írja az Infostart. 

A víruskutató felhívta a figyelmet, hogy mindhárom vírus esetében előfordulhat a tünetmentesség,  valamint arra is, hogy mostani hűvös, borús időjárás egyértelműen segíti a vírusok terjedését, ezért járvány csökkenésével esetleg március második felében számolhatunk, ha naposabbra, szárazabbra és szelesebbre fordul az időjárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top