nlc.hu
Család

Anya lesz a Mancs által megmentett török Hatira

Babát vár Hatira, akinek 24 éve Mancs mentette meg az életét

Új élet születik a megmentett életből. Hamarosan tiszteletbeli nagypapa lesz a legendás mentőkutya, Mancs gazdája, Lehoczki László.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a közelmúltban szobrot kapott Törökországban Mancs, a legendás magyar mentőkutya. A 17 éve elhunyt hős négylábú az 1999-es törökországi földrengést követően a miskolci Spider Mentőcsapat tagjaival vett részt a túlélők utáni kutatásban és sikerült megtalálnia egy akkor 3 éves kislányt, Hatirát, akit csodával határos módon élve mentettek ki a romok alól, 82 órával a katasztrófa után.

„Először az orvos vette kézbe a kislányt, aki teljesen egészségesnek tűnt és már nem is sírt. Az orvos adta az én kezembe, és így ment tovább egészen a mentőig, az ünneplő, tapsoló tömeg és az amerikai tévékamerák kereszttüzében” – idézte fel a történteket néhány héttel a mentés után a Heteknek Mancs gazdája, Lehoczki László.

Lehoczki László, Mancs és a kis Hatira

Lehoczki László, Mancs és a kis Hatira az ezredforduló környékén (Fotó: Fotocentral – Archívum Story-Best)

A március végi szoboravatáson László is részt vett, ám egy másik nagyon fontos fontos személy, Hatira hiányzott az ünnepségről. Lehoczki azonban hivatalos Facebook-oldalán magyarázatot adott a távollét okára és egyben hatalmas örömhírt is közölt: Hatira azért nem tudott a szoboravatás helyszínére utazni, mert a napokban hozza világra első gyermekét.

A posztból kiderült az is, hogy az időközben felnőtt Hatira máig is tartja a kapcsolatot egykori megmentőivel és Magyarországhoz is kötődik. Olyannyira, hogy az egyetem utolsó évét élelmiszermérnöki szakon Debrecenben végezte el, ez idő alatt pedig Lehoczkiék otthonában lakott. 

Jó reggelt mindenkinek. 🤗😊 Niki "házilag" készített videója, illetve Hatira, akit 82 óra után, közel azon a helyen ahol...

Közzétette: Lehoczki László Official – 2023. április 1., szombat

Hatira a pandémia idején ment férjhez, László viszont az akkor érvényben lévő korlátozások miatt nem tudott kiutazni az esküvőjére. A születendő gyermeknek – akiről már az is tudható, hogy kislány – azonban ő lesz a tiszteletbeli nagypapája.

Azt mondta nekem valaki, akkor, ott, megmentettük Hatirát, de valójában két életet sikerült. Hisz most általa születik egy újabb kis élet

– fogalmazott Lehoczki László.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top