nlc.hu
Család

Négy hónapig lakásba bezárt macskát mentettek Budapesten

„Egyedül maradt a magánnyal és a lassú éhhalállal” – Négy hónapra bezárt, csont és bőr cicát mentettek egy budapesti lakásból

Gazdája halála után a macska egyedül maradt a lakásban, senki nem adott neki enni-inni, és a szomszédok sem tettek semmit.
Adria, a bezárt lakásból mentett cica

Egy budapesti macska csodával határos módon maradt életben, pedig négy hónapot töltött étlen-szomjan egy 17. kerületi lakásba bezárva. A megdöbbentő esetről a Noé Állatotthon Alapítvány számolt be a Facebookon.

Mint írják, a cica gazdája tavaly decemberben meghalt, és bár a szomszédok pontosan tudták, hogy volt macskája, nem tett senki semmit. „A lakás zárva volt, a cicája egyedül maradt a magánnyal és a lassú éhhalállal…” – olvasható a bejegyzésben.

A szomszédok néhány nappal ezelőtt tettek bejelentést, mert nem bírták a lakásból kiszivárgó orrfacsaró bűzt; úgy gondolták, biztosan elpusztult a cica, ezért van büdös.

A lakásban tapasztaltakat így írták le az állatvédők:

„A lakást kinyitva a tetemelszállító valóban talált egy cicacsontvázat, de ez a csontváz még ÉLT!!!!! Tulajdonképpen fogalmunk sincs, hogy miképp élte túl az elmúlt 4 hónapot élelem és víz nélkül. Az látszódott, hogy a wc-ből már teljesen kiitta a vizet és konkrétan mindent megevett, ami ehető. Még a zacskós levesport is felfalta éhségében. A segítség valószínűleg tényleg utolsó pillanatban érkezett, mert Adria (tőlünk ezt a nevet kapta) kifejlett cicaként alig nyomott többet 1 kg-nál.”

Az állatot azonnal állatorvoshoz vitték, ahol megkezdték a cica óvatos táplálását és hidratálását, és az egyik doktornő vállalta, hogy néhány hétig saját otthonában segíti a macska regenerálódását.

„Adria egy elképesztően kedves, bújós, dorombolós és csodaszép cicus. Eddig minden rendben van vele. Nem tudom hány élete veszett oda az elmúlt 4 hónapban, de egy biztosan megmaradt neki és arra most már mi vigyázunk” – írták az állatvédők.

Korábban beszámoltunk egy másik esetről, amikor egy macska heteken át étlen-szomjan volt bezárva, bár akkor emberi mulasztásról nem volt szó. A cica bemászott egy hajózási konténerbe, amit bezártak, így az állat három héten keresztül, víz és élelem nélkül utazott a tengeren, de túlélte. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top