nlc.hu
Család

Ilyen most az egészségügyi ellátás Mosonmagyaróváron

A háziorvosok sem tudják, hova irányítsák a betegeket Mosonmagyaróváron

A Karolina kórházban hetek óta nem lehet hétvégente szülni, és több más osztály és szakrendelés is szünetel az orvoshiány miatt.
Karolina kórház,

A háziorvosok sem tudják, hogy mikor hova küldjék a betegeket Mosonmagyaróváron – ez derült ki a helyi kórház jövőjéről szóló lakossági fórumon – számolt be az RTL Híradó. “Ez napi probléma, mert bejön hozzám a beteg, és nekem pontosan kell tudnom, hogy kit ezzel a problémával hova lehet irányítani, de mivel nem kapunk róla sem írásos, sem szóbeli információt arról, hogy kinek a betegségét hol tudjuk ellátni, sürgős esetben sem tudjuk, hogy mitévők legyünk” – mondta Porpáczy Krisztina háziorvos. A fórumot a Magyar Orvosi  Kamara rendezte, a megyei elnök szerint a Covid után krízishelyzet alakult ki az egészségügyben

A Karolina kórházban hetek óta nem lehet hétvégente szülni, és több más osztály és szakrendelés is szünetel az orvoshiány miatt. Az intézmény március óta hétvégente már csak nappali kórházként működik, szülni Győrbe kell menniük a kismamáknak, és más ellátások is megszűntek. Az orvoshiány mellett az ügyeleti rendszert is átalakították.

A kórház és az állam illetékesei a helyi tévében azt ígérték, hogy a szülészeti osztály már húsvét után folyamatosan működhet, de minden korábbi osztályt és szakrendelést nem tudnak biztosítani. “Minden esély megvan, hogy talán már a húsvét utáni hétvégétől számítva a kismamákat, az újszülötteket a szülést követően ne kelljen elszállítani a kórházból” – jelentette ki Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, aki azt ígérte, hogy sürgősségi ellátás is lesz.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top