nlc.hu
Család

Ha 84 évig élsz, már nyerhetsz a nyugdíjon

Kiszámolták: ha 84 évig élsz, már nyerhetsz a nyugdíjon

A jelenlegi átlagnyugdíjjal számolva 84 éves korunkban kerülhet egálba a nyugdíjcélú befizetés és kiadás, tehát 84 éves korunk után leszünk a rendszer kedvezményezettjei.

Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint jelenleg több pénz folyik be a kormány kasszájába nyugdíj címén, mint amit kifizet belőle. Jelenleg 478 milliárd forint érkezik havonta a nyugdíj-költségvetésbe, ám ebből csak 415 milliárd kerül kiutalásra a nyugdíjasoknak. Vagyis havonta 63 milliárddal több marad a kormány kasszájában, mint amennyit kifizet. A lap szerint még az öregségi nyugdíjakat hozzáadva is pozitív marad az egyenleg, a 13. havi nyugdíjról és a nyugdíjprémiumról azonban külön rendelkezik a költségvetés – derül ki a 24.hu cikkéből.

Dagobert bácsi

Dagobert bácsi nyugdíja vajon mennyi lehet? (fotó: Profimédia)

Kiszámolták, hogy átlagban 20 millió forintos mínuszba vannak a nyugdíjasok, és meg kell érni legalább a 84 éves kort, hogy valaki nyerni tudjon a nyugdíjon. A nyugdíjasok többsége azonban nem éri meg ezt a kort, jelenleg a férfiak 91,5 százaléka, a nők 86 százaléka lehet (még) mínuszban a nyugdíjnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top