nlc.hu
Család

Óriási parkolókáoszba fulladt szombaton a húsvéti nagybevásárlás

Órákra a parkolóházban ragadtak szombaton a húsvéti nagybevásárlók

Szombaton rengetegen indultak neki a húsvéti bevásárlásnak, azonban a könnyed shoppingolás helyett káoszt és több órányi reménytelen várakozást kaptak a nyakukba. Wales fővárosában, Cardiffban az emberek tömegével hagyták hátra az autóikat és menekültek haza.

Emberek százai órákra ott ragadtak egy többszintes parkolóházban Cardiff belvárosában, miközben az emberek a városközpontba özönlöttek a nagybevásárlásra a húsvéti ünnepek második napján. Egyesek azt mondták, hogy több mint három órára elakadtak, mások pedig úgy döntöttek, hogy hátrahagyják autóikat a káosz miatt, mivel a St David parkolója „leállt”, és inkább taxival vagy tömegközlekedéssel mennek haza. A helyzet szombat estig sem oldódott meg, az emberek arra panaszkodtak, hogy órák óta állnak sorban. A St David’s azzal védekezett, hogy nem ők tehetnek a zsúfoltságról, hanem az, hogy a parkolóból kivezető úton nagy torlódások” és a “tanács által vezérelt közlekedési lámpák”, lassítják a haladást.

Dugó a parkolóházban

Reménytelen helyzetbe kerültek az autósok a parkolóházban (részlet a WalesOnline videójából)

A WalesOnline-nak küldött videofelvételek azonban úgy tűnt, hogy a parkolón kívül nincs torlódás, és a forgalom szabadon halad. Eközben a parkoló belsejéből készült felvételek és képek azt mutatták, hogy a 2000 férőhelyes hatszintes parkolóban végig sorok állnak.

Harmincméternyi távot tettünk meg két óra alatt odabent

– nyilatkozta a lapnak az egyik mérges autós.

Hallani lehetett, hogy a sofőrök csalódottan dudálnak. Többen nyilatkozták, hogy igazi őrület volt odabent, az emberek sorra szálltak ki csalódottan az autóikból, többen az egész családjukkal mentek, a kisgyerekek pedig nem bírták az irreálisan hosszú várakozást. A sorompónál egyszerre csak egy kocsit engedtek ki, pedig sokak szerint segíthetett volna a helyzeten, ha gyorsítanak a procedúrán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top