nlc.hu
Család

Anyák napi kvíz

Mennyire vagy szuperanya? Derítsd ki az nlc nagy anyák napi kvízével!

Az anyaság a világ legnehezebb, mégis legszebb munkája, amiért minden elismerést megérdemelnek az anyák. Az nlc anyák napi kvízével most kiderítheted, mennyire vagy szuperanya!

Anyának lenni nehéz, vicces, fájdalmas, túlcsorduló öröm és mindent betöltő álmosság egyszerre. Anya az, aki a családban a szakács, a gyógyszerész, a pénzügyminiszter, a gondoskodó szeretet, a logisztikus, a lakberendező, a következetes fegyelem, a sürgősségi orvos, az óvónő, a gyógypedagógus, a simogatás, a tanár és még mi minden más! És anya az, aki napjában negyvenszer képes váltani a szerepek között gond nélkül úgy, hogy a gyerekek érdekeit tartja szem előtt még akkor is, amikor saját magáról kell döntéseket hoznia.

Az anyák bonyolult szerepe a családban nem degradálja az apákat, természetesen szó sincs arról, hogy minden az anya feladata lenne, mégis, ha a gyerek körüli problémamegoldásról van szó, akkor általában anya a főnök, aki emberfeletti erővel igyekszik érzelmi biztonságot és stabilitást teremteni a gyereknek.

Ezért hívhatjuk az anyaságot a világ legnehezebb munkájának, ám muszáj mellétenni azt is, hogy milyen sok jutalmat tartogat minden nehézség mellett is az anyaság.

Például, amikor már három éve nem aludtál, mert nem hajlandó normális alvásra beállni a gyermek, vagy amikor a földre veti magát a dackorszakban és hisztizni kezd a bevásárlóközpont közepén, azt érezheted, hogy már véged, feladod, nem megy neked ez az egész anyaság, de aztán jön a gyereked, átölel, megpuszil, rád nevet és minden fájdalom hirtelen eltűnik egy pillanat alatt. Azt érzed, hogy egy ilyen ölelésért még három évig simán bírod az ébrenlétet, egy mosolyáért és boldog kacagásáért cserébe kibírsz még tíz olyan hisztit, amiért a fél világ elítél és a hegyeket is képes vagy elmozdítani a helyükről. Az anyaság egy libikóka, ami valahogy mindig kiegyensúlyozódik a nap végére.

Az anyák napi kvízünket természetesen ne vedd olyan nagyon komolyan, a célja az, hogy rámutassunk, hogy minden tévedéssel, lelkifurdalással, kudarccal együtt is lehetünk mind szuperanyák!

Itt találod a kvízt:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top