nlc.hu
Család

Kártérítést követelnek az elhunyt kislány szülei

30 millió forintos kártérítést követelnek a szülők lányuk meggyilkolása miatt

Négy éve meggyilkoltak egy kislányt Szekszárdon. A férfi 21 év fegyházbüntetést kapott, de a szülők most újabb eljárás elé néznek. 30 millió forintos kártérítést követelnek a férfitól, illetve a temetkezési cégtől.

Négy éve gyilkoltak meg Szekszárdon egy kislányt. Az akkor 6 éves kislányt egy 19 éves férfi erőszakolta meg, majd megölte –  a saját unokatestvérét, Leonettát – írja az rtl.hu.

A rendőrök a patak mellett helyszínelnek

A rendőrök a patak mellett helyszínelnek (Fotó: RTL)

Az elkövető egy közeli patakhoz csalta a lányt, hogy megerőszakolja, majd többször kővel ütötte a fejét és később a testét a patakba húzta. A 6 éves Leonetta testét édesanyja húzta ki a vízből. A lány édesapja elmondta, hogy sosem fogják tudni feldolgozni lányuk halálát, és ahogy telik az idő, csak egyre rosszabb lesz. 

A gyilkosságot elkövető férfit első fokon 20 év börtönre ítélték, azonban ennél súlyosabb büntetést kapott, mivel a bíró 21 évre és 11 hónapra súlyosbította a büntetését. A férfi csak azért nem kapott életfogytiglant, mert ekkoriban még nem volt 20 éves. A szülők most a gyilkostól és a temetkezési cégtől is 30 milliós kártérítést követelnek, mert véleményük szerint kegyeletsértően jártak el a tragédia után. 

A jogalkotó azt mondja ki ebben az esetben, hogy kártérítést lehet előterjeszteni a gyilkos ellen. Mi elő is fogjuk terjeszteni. Az apuka  kérése alapján a gyilkostól 30 millió forintra tartunk igényt

– közölte az RTL híradóval Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület országos elnöke.

Az édesapa elmondta, hogy a pénzből felújítanák a kislány sírját és egy emlékfát állítanának fel a patak mellé, ahol kislányuk meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top