nlc.hu
Család

Gyerek úszásoktató mantrás segítség

Sellőmantrával segít az úszásoktató a víziszonyos gyerekeknek

A fiatal úszásoktató mindent megtesz azért, hogy a gyerekek víz biztonsága minél hamarabb kialakuljon. A mantráját pedig a kicsik is imádják.
Sellő

Hol vannak már azok az idők, amikor úszásoktatás címén egyszerűen belökték az embert a vízbe? Tyler Reed amerikai oktató egészen más nézeteket vall, méghozzá valószínűleg a legaranyosabbakat. Sellőmantrával segít a gyerekeknek, hogy a víztől való félelmüket legyőzzék. Ezzel a tanítványai önbizalomra tesznek szert, hiszen a mély víz még a legmagabiztosabb gyereket is képes elbizonytalanítani.

Nagy vagyok. Bátor vagyok. Gyönyörű vagyok

– ismételgeti a kicsikkel, akik idővel el is hiszik magukról, hogy számítanak.

Azt hiszem, sokan gyerekként tekintenek a 2 évesekre és a totyogókra, akik képtelenek úszni vagy megmenteni magukat, én azonban megpróbálom valahogyan kitörölni belőlük ezt a pszichét, hogy képesek legyenek rá.

A videót több mint 39 millióan nézték meg a TikTokon, és több mint 24 000 hozzászólás érkezett. Reed pedig nagyon örül, hogy a vízbiztonságot egyre több gyerekkel ismertetheti meg. Szerinte minél tovább engedélyezzük nekik a lebegő eszközöket, annál hamisabb képet rajzolnak magukban az úszási képességeikről. Ez pedig veszélyes, a szülőknek is azt javasolja, hogy ezektől tartsák távol a kicsiket. A gyerekek szerinte nagyon hamar ráéreznek a súlytalanságra, ezért nem kellene például úszógumit adni rájuk, mert az hamis biztonságérzetet kelt bennük. Emiatt van szerinte olyan sok vízbefulladásos eset is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top