nlc.hu
Család

Élménybeszámolók az első csókról

„Mint valami porszívó, rácuppant az arcomra, és vákuumot képzett rajta” – Kollégáink meséltek az első csókjukról

A filmekben azt látjuk, az első csók földöntúli, romantikus, valahonnan mindig szól a zene alatt, néha még az ég is megkönnyezi, és meghitt esőzésbe kezd, a valóság viszont teljesen más.

Július 6-án tartják a csók világnapját, mely valószínűleg sokak szerint csak egy újabb mondvacsinált ünnep, hiszen ne csak ezen a napon adjunk puszit a szeretteinknek. Viszont én azon kevesek táborát erősítem, aki örömmel csókolgatta meg reggel a párját, még akkor is, ha darabszámra nem adtam többet, mint mondjuk tegnap. Azonban a kávé mellett jólesően idéztük fel életünk első csókját, és nevettünk azon, mindketten milyen kis bénácskák voltunk, hiszen egyikünknek sem olyan volt, mint ahogyan azt a könyvekben olvastuk vagy a brazil szappanoperákban láttuk

Én nagyon rástresszeltem az első nyelves puszimra. Általános iskola felső tagozatos voltam, a szerelmemet Gábornak hívták, de pár hét együtt járás után szakított velem, mivel nem elégedett meg azzal, hogy a folyosón és hazafelé foghatta a kezemet. Miután kicsiny szívem darabokra tört, az idősebb barátnőimnek az a zseniális ötletük támadt, hogy egy igazi felnőtt csókkal visszaszerezhetem. Mindent jól megterveztek: az iskola második emeletének a női mosdóját találták a legmegfelelőbb helyszínnek, ahol én elbújtam az egyik fülkében, míg ők becsalták Gábort, akire miután belépett, rázárták az ajtót és hárman is fogták, ne tudjon elmenekülni – utólag nem sértő ám belegondolni, hogy szerencsétlen fiú esetleg menekülőre fogta volna –, én előléptem a vécéből, és két csap közé beszorítva lekaptam. Habár visszacsókolt, a szerelmünk nem lángolt fel ismét, erről biztosan csak a női vécéből áradó kellemes illatok tehettek. 

Csók

Fotó: Getty Images

Elgondolkodtam, vajon másnak is ilyen szerencsétlenül alakult-e élete első csókja, vagy csak én bénáztam halálra magam, és finoman erőszakoltam meg az akkori szerelmem ajkát. Miután körbekérdeztem, világossá vált, az emberek többsége, legyen az fiú vagy lány, ugyanúgy szétizgulta az első alkalmat. 

A lányok még kutatómunkát is végeztek előtte

Anett például semmit sem bízott a véletlenre. „Én az első csókomat 14-15 évesen kaptam, és már millió dolgot elolvastam erről a Bravo, meg a 100xSZÉP, és IM magazinokban, úgyhogy nagyon vártam már, hogy milyen élmény lesz. Az első fiúmmal már több hete »jártam«, ő is kicsit félénk volt, meg én se mertem kezdeményezni, de egyik délután végre megtörtént. Nem volt rossz élmény, inkább érdekes, de egyben jó is. Kicsit túldimenzionáltam, hogy ez hatalmas élmény lesz, de annyira azért nem volt az. Viszont jó volt túl lenni ezen.”

Anetthez hasonlóan Bianka is a tinimagazinokban kutatta a legjobb technikákat, amelyek csak kicsit vezették félre. „Kiskamasz koromban olvastam a Bravóban, hogy Leonardo DiCaprio azt mesélte, milyen volt az első csókélménye egy idősebb lánnyal. Állítólag rém nyálas volt, és egy csigához hasonlította a nyelvét. Ezen annyira megrémültem, hogy egy ideig csak idegenkedve gondoltam rá. Aztán amikor először megtörtént egy strandon, madarat lehetett volna velem fogatni. Egyrészről, mert tök jó volt, másrészről, mert nem volt olyan rémületes, mint hittem. Egészen addig amúgy nem jó szemmel néztem a közterületen smárolókra, de azóta semmi gondom ezzel.”

Eszternek elmondása szerint, élete során csodás csókokban volt része, azonban a kevés kivétel közé pont a legelső tartozik. „14 éves voltam, és még egyáltalán nem voltam felkészülve erre, csak platói módon, persze ezt csak utólag látom. A helyszín romantikus volt, a Duna-part, de a pasi… 

Mint valami porszívó, rácuppant az arcomra, és vákuumot képzett rajta, a nyála pedig ragacsos, csigaszerű volt.

Szörnyű. Utána hamar ki kellett próbálnom egy másik pasival, tényleg ennyire rossz-e ez, és egyáltalán nem volt az, szóval bizton állíthatom, hogy ő volt a béna, és nem az újszerűség stresszelt.” 

Első csók

Fotó: Getty Images

Andi majdnem ugyan úgy járt, mint Eszter, nem csak a romantika, a pillangók is elmaradtak első alkalommal, később viszont mindenből megtapasztalta az igazit. „Elképesztően béna volt, bár a srác azt gondolta magáról, hogy igazi csókkirály, így adta elő magát. Egóból nem volt hiány, úgyhogy ez kellőképpen rányomta a bélyegét a helyzetre, többet nem is nagyon erőltettem vele a dolgot. Nem azt mondom, hogy szörnyű emlékként maradt meg, azért annyira nem volt suta, de ennél jobbat reméltem. Azóta szerencsére sikerült felülírni az élményt. Amúgy nekem nem csak csók, de puszi is maradt meg szép emlékként, mert annyira intim és váratlan volt, de mégis összekapcsolt, ami igazán szexivé tette az élményt.” 

A fiúk sem voltak sokkal lazábbak

A történeteket hallgatva jó volt rájönni, nem csak mi, lányok dimenzionáltuk túl az első puszit. A párom mesélte, hogy mennyire izgult élete első csókja előtt, aztán kiderült, férfi kollégáink sem voltak mindig a helyzet magaslatán. „Az első csók ilyen ultranyálas sztori volt, lassúzás a diszkó közepén a titanicos Celine Dion borzalomra, és közben csattant el. Az emléket azóta is szeretem, de a dalt azóta is utálom – mesélte Csaba, akinek az is emlékezetes maradt, amikor a feleségével csókolózott először, ott viszont már nem szólt Celine Dion. – A feleségemmel az első csókom elég rendhagyó volt. Moziban néztünk egy filmet, kijöttünk a pláza épületéből, és ott csattant el, erre pont körbeállt minket pár hülyegyerek, hogy cigit lejmoljanak, és gond nélkül kérdeztek erre rá csókolózás közben.”

Titanic csók

Fotó: profimedia

Egy másik férfi kollégánk kicsit jobban rágörcsölt a dologra, mint Csaba, a története pedig simán beleillene egy 12-es karikás tinisorozatba. „Elég későn jött el az első igazi csók, 15-16 éves lehetettem, és randi után hazakísértem a lányt. A házuk előtt – nagyjából most is meg tudnám mutatni a helyet – még beszélgettük, valószínűleg tök értelmetlen dolgokról, mert ezzel csak megpróbáltam időt nyerni, hogy összeszedjem a bátorságomat, és búcsúpuszi helyett smároljunk végre. 

Aztán végül megtörtént: egyszerre volt örvénylően magával ragadó és taszító, érzéki és gusztustalan.

Úgy rémlik, mindketten eléggé feszültek voltunk – bár szerintem ő már csókolózott, igaz, ezt soha nem mertem megkérdezni –, de volt egy igazán kínos pillanat, amit máig zsigereimben érzek, ha felidézem. Le kellett csekkolnom, hogy csukva van-e a szeme, mert a haverokkal akkoriban megállapítottuk, hogy nyitott szemmel nem igazi a csókolózás. Aztán ahogy kikukucskáltam, összetalálkozott a tekintetünk, mert ő is leskelődött…”

Mostanra valószínűleg már minden olvasónk felidézte magában, neki hogyan is történt az első, úgyhogy a jó kedv megőrzése érdekében, megosztjuk Peti kollégánk sok évvel ezelőtt készített videóját, ami gyorstalpalóként szolgál kezdő csókolózóknak. Kijelenthetjük, ezért a videóért ölni tudtunk volna tinikorunkban. Köszönjük Peti, hogy a mai fiataloknak már ez megadatott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top