nlc.hu
Család

Férfiak mondták a női nemi szervekről

Férfiakat kérdeztek, hogy tudnak-e pisilni a nők, miközben tampont használnak – Ilyen válaszok születtek

Nem a megszégyenítés volt a cél, hanem az, hogy felhívják a figyelmet az edukációra.
Tampon és férfi

Dr. Doktor Siya egészségügyi témákban gyárt edukációs videókat a YouTube-on és a TikTokon. Az orvos leginkább a nőgyógyászati problémákkal, a nemi betegségekkel és a szexualitással kapcsolatos kérdésekre ad választ a követőinek. Videói nemcsak népszerűek, de sok esetben kifejezetten hasznosak. 

Olyan témákat vet fel, mint a menstruáció alatti aktus, a HPV-vel, vagy éppen a fogyással  kapcsolatos leggyakoribb tévhitek. 

A közel 3 millió követővel rendelkező, Dél-afrikai Köztársaságban praktizáló doktor a legfrissebb videójában férfiakat kérdezett arról, hogy tudnak-e úgy pisilni a nők, hogy közben menstruálnak és tampont használnak.

Az orvos célja nem a megszégyenítés volt, hanem az, hogy felhívja a figyelmet, mennyire fontos lenne ebben a témában is az edukáció. 

„Nem tudnak úgy pisilni, hiszen a tampon blokkolja az utat” – adott választ egy fiatalember. Szerencsére azért akadt olyan férfi, aki tudta a választ, párja legnagyobb megkönnyebbülésére.

Egy nagyon leegyszerűsített választ azért adnánk annak, aki esetleg nem tudja. A tampont a hüvelybe kell felhelyezni, azzal a céllal, hogy a menstruáció alatt távozó vért felszívja. A hüvely egy  6-10 cm hosszú, nyálkahártyával bélelt, simaizomzattal körülvett rugalmas cső, amely megközelítőleg a medence tengelyében halad. Ami a pisit illeti, az viszont a húgycsövön keresztül távozik. A húgycső a hüvely felett található nyílás, melyet a húgyhólyaggal a húgycső köt össze, a vizeletürítés céljából.

Egy másik videójában pedig olyan pofonegyszerű kérdést tett fel a férfiaknak, hogy miért vannak „szárnyas” egészségügyi betétek, és miért vannak különböző méretű tamponok. Itt valamennyivel jobb lett azok aránya, akik tudták a jó válaszokat. De születtek olyan válaszok is, hogy a különböző testalkatú nőknek különböző méretű tampon kell. Vagyis, aki soványabb, neki elég a mini… 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top