nlc.hu
Család

Az apagyilkos lány új élete

Megölte az apját, most hajléktalanszállót vezet Renáta

Élve ásta el az apját Renáta, akinek a börtönbüntetés után a Máltai Szeretetszolgálat adott új esélyt.

15 évvel ezelőtt szörnyű bűncselekményről számolt be a sajtó. Egy akkor 16 éves lány, Gy. Renáta és családtagjai leitatták a lány apját, majd Renáta egy feszítővassal verte és késsel nyakon szúrta az ittas férfit.

sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdony.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adott egy új esélyt (Illusztráció: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az áldozat még élt, amikor Renáta egy kézikocsival a temetőig cipelte, ahol belökte apját az előre megásott sírba. A Blikk most arról ír, hogy a lány – aki azzal védekezett, hogy apja szexuálisan zaklatta – letöltötte a 11 éves börtönbüntetését és felelősségteljes állása lett a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál.

A Máltai Szeretetszolgálat megerősíti, hogy az egyik hajléktalanellátó intézményének vezetőjét korábban bűncselekmény miatt elítélték. Az érintett dolgozó hét éve főállásban végez felelősségteljes munkát hajléktalan emberek között, diplomát szerzett, és bebizonyította, hogy képes és alkalmas magas szintű segítő munkát végezni – mondta el Romhányi Tamás, a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Renáta egyébként a börtönben ismerte meg szerelmét, Nándort, aki 17 éves korában ötvennégy késszúrással végezte ki a barátnőjét. A fiatalok a szabadulás után is együtt maradtak, szerelmükből egy gyerek is született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top