nlc.hu
Család

Ask Uncle Jack videója az édesanyjáról

Könnyek között mesélt a 100 éves bácsi arról, hogy hiányzik neki az anyukája

Mindegy, hogy mennyi idős vagy, ez az a kötelék, ami soha nem halványul el, és ami sok év, sőt, évtizedek távlatából is nagyon tud fájni.
Uncle Jack

Szem nem maradt szárazon attól a megindító videótól, amiben a 100 éves Jack Van Nordheimet, vagy ismertebb nevén Uncle Jacket arról kérdezték, ki lenne az a személy, akivel eltöltene egy napot, ha lenne rá lehetősége.

Valószínűleg a mamám. Elveszett volt, mert az apám meghalt, és én megpróbáltam vigyázni rá.

Amikor az idős férfinek feltették a kérdés, mit mondana neki, arra azt felelte: „Anyukám, köszönöm. Megkérdezném hol volt, és hogyan van. Annyira örülnék, ha láthatnám őt” – tette hozzá a bácsi, akinek videóját már 3,8 millióan látták.

Jack bácsi, ahogyan a követői ismerik, sosem nősült meg, és gyermeke sem született, cserébe nagyon különleges kötelék fűzte őt mindig is unokaöccséhez, Damon Vonnhoz, aki elárulta, hogy 9 éves volt, amikor legjobb barátja lett az idős úriember. „A barátságunkat a túrázás, a Dél-Kaliforniai sivatag ösvényeinek felfedezése kovácsolta össze. Amíg én a játékban és a csodákban gyönyörködtem, ő gyengéden vezetett, és megismertetett a körülöttünk lévő vadon élő dolgokkal.

2008-ban, apja halála után, Vonn főállásban elkezdte gondozni Jack bácsit. Nem volt egyszerű helyzetben, ezért hamarosan azon kapta magát, hogy kreatív módon próbálja megoldani az anyagi nehézségeket. 2022-ben létrehozott egy GoFundMe oldalt, kifejezetten az idős férfi ellátásának finanszírozására, a dolog pedig olyan sok embert megérintett, hogy más platformokon is próbálkozni kezdett – szintén adománygyűjtési célzattal.

A bácsi csatornái mostanra mintegy 2 milliós közönséggel büszkélkedhetnek, ahol nemcsak Uncle Jack művészetét és verseit lehet megcsodálni, hanem azokat az életbölcsességeket is, amikre hosszú élete során tett szert.

Bár videói hasítanak, ennyire mély és személyes tartalom még nem került fel a csatornájára. A kommentelőket is teljesen meghatotta, ahogyan arról mesél, mennyire magányos, és mennyire fáj neki a szülei, de különösképpen az édesanyja elvesztése.

72 éves vagyok, egyedül érzem magam, megfáradtam a materiális világban, és hiányzik az anyám is” – írta az egyik TikToker, míg egy másik hozzátette „senki sem készít fel minket arra, hogy az élet milyen magányossá válhat, ahogy öregszünk. Messze vagyok a 100-tól, de én ezt érzem.” A legmeghatóbb azonban egy ígéret lett: „Egy napon újra látni fogod őt, Jack bácsi.

És akkor jöjjön a szóban forgó videó, de vigyázz, mert ezt tényleg nem lehet könnyek nélkül végig nézni:

@askunclejack Hello, friends. An emotional conversation about time and my mama, Beth. Call your mom today, if you are able 🙏🏼 #100yearsold #askunclejack #lovemymama #staycuriousfriends #100yearsofwisdom Ask Uncle Jack #linkinbio ♬ Serenity - Hariseno

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top