nlc.hu
Család

Árverési hiéna szerezte meg a csepeli család lakását.

Árverési hiéna szerezte meg egy csepeli lakás felét, pokollá tette a család életét

Mozgássérült gyerekkel együtt lakoltattak ki egy családot a saját lakásukból.

Egy csepeli családot olyan lakásból lakoltattak ki, amelynek fele részben tulajdonosai – írta a Mérce. A kedd reggeli kilakoltatás során aktivisták egy ideig élőlánccal próbálták megakadályozni az akciót. Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselő szerint a család egyik tagja egy mozgássérült gyermek.

Árverési hiéna szerezte meg egy csepeli lakás felét, pokollá tette a család életét

A család lakásának felét a házaspár válása után elárverezték,

a volt férj tartozásai miatt. A lakásban maradó nő állítása szerint erről nem tudott, így nem élhetett elővásárlási jogával és nem tudott licitálni sem. Az új tulajdonosok a lap szerint eleinte havi 300 ezer forintot, majd az utolsó fizetési meghagyásban már havi 800 ezer forint lakáshasználati díjat követeltek a másfél szobás csepeli lakás feléért.

A lakáshasználati díjat követelő több mint húsz fizetési meghagyás többségét a bíróságon sikeresen megtámadta és érvényteleníttette a család, néhányat azonban kézbesítési problémák miatt nem sikerült – ezekben összesen hatmillió forintot követeltek a családtól.

Ez a „tartozás” lett végül a kilakoltatás oka.

A családnak sok ingósága maradt még a lakásban. Az aktivisták élőlánca a család döntésére feloszlott, miután – elmondások alapján – az új tulajdonos „finoman utalt rá”, hogy nehéz lesz elszállítani a lakásban maradt ingóságokat, ha fennmarad az élőlánc. A családnak a csepeli önkormányzat krízislakást ajánlott fel, ahol legfeljebb 9 hónapig maradhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top