nlc.hu
Család

Ágyi poloskák a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában

Kirúgták a vezetőjét a pszichiátriai otthonnak, ahol ellepték a betegeket az ágyi poloskák

Elküldték a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonának vezetőjét a poloskainvázió miatt. 
Ágyi poloskák leptek el egy ágyat

Közös megegyezéssel ugyan, de elküldték az intézmény éléről Takácsné Hargitai Beátát, aki annak a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetője volt, ahol mentálisan sérült betegeket leptek el az ágyi poloskák, és erről videó is megjelent – értesült az Index.

A poloskainvázió annyira súlyos volt szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hogy rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást kellett bevezetni.

A megdöbbentő állapotokról először az Átlátszó számolt be pár hete. Akkor a portál informátora azt mondta, hogy 2018 óta súlyos a poloskahelyzet, és az osztály szinte minden ágyát érint a probléma.

„Apró fújások vannak, de két-három nap múlva ugyanaz a helyzet áll fel” – árulta el egy ott dolgozó. Elmondása szerint az ápolók próbálnak segíteni, de nincs elég eszközük. Cserélik ugyan az ágyneműt, de fél óra múlva ismét 50-60 darab rovar jelenik meg, hiába van porszívózás, takarítás.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top